Talloze Oosterse recepten

Er zijn talloze Oosterse recepten die zich al helemaal hebben ‘ingeburgerd’ in de Westerse cultuur. Veel van deze Oosterse recepten worden bijna wekelijks gegeten. Maar wat zijn nu echt Oosterse recepten? Oosterse recepten zijn voornamelijk gerechten die uit landen als Japan, Indonesië en China komen. Ook landen als India en Thailand vallen hieronder. Oosterse recepten staan vooral voor hun diversiteit aan specerijen en natuurlijk de Oosterse kruiden. Een Oosters recept is meestal ook pittig.

Oosterse recepten uit Indonesië!

In Nederland zijn we gek van Oosterse recepten. De eerste recepten die in Nederland aansloegen, kwam uit Indonesië (Nederlands-Indië). Vele mensen vluchtten tijdens de oorlog in de jaren 40 uit Nederlands-Indië. De meeste Indiërs burgerde hierin, maar namen wel hun eigen Oosterse recepten mee. De mensen uit Indonesië waren gewend aan hun eigen gerechten en wouden dat hier graag blijven eten. Zo kwam de gewone Nederlandse bevolking in aanraking met Oosterse recepten. Nu, bijna 70 jaar later, zijn de Oosterse recepten niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken.

Het meest gegeten gerecht!

Een van de meest gegeten Oosterse recepten is Nasi Goreng. Nasi Goreng betekend vrij vertaald gebakken rijst. Dit oosterse recept is combinatie van rijst, verse groenten en verschillende specerijen. Wist je bijvoorbeeld dat Nasi Goreng in Indonesië vooral ’s ochtends wordt gegeten? De Indonesiërs gebruiken de overgebleven rijst (restjes) van de avond er voor en bakken dit op. Met Nasi Goreng kan je alle kanten op. Veel mensen voegen zelf iets toe aan Nasi Goreng om een eigen smaak te creëren. De mogelijkheden zijn eindeloos:

  • Ketjap
  • Sambal
  • Satésaus
  • Atjar
  • Fruit

Honger naar meer Oosterse recepten?

Nu ook zo’n zin gekregen in een Nasi Goreng? Of wilt u misschien een van de andere vele Oosterse recepten een keer proberen? Neem dan eens een keer kijkje bij de online toko Asianfoodlovers.nl. Hier zijn veel Oosterse recepten te vinden, maar ook kant-en-klare gerecht als je bijvoorbeeld even geen zin hebt om te koken. Sampai bertemu lagi! (Tot ziens)