Oosterse kruiden

Wat zijn Aziatische recepten nu zonder Oosterse kruiden? Dat is hetzelfde als een slager zonder vlees. Dat kan dus helemaal niet. Er zijn wel honderden soorten kruiden en allemaal hebben ze hun eigen geur en smaak. De Oosterse kruiden zorgen ervoor dat bepaalde gerechten een typische smaak en geur krijgen. Wist je bijvoorbeeld dat de Oosterse kruiden in tijden van de Gouden Eeuw de belangrijkste handelswaren waren in de wereld? Deze kruiden werden vervoerd van Azië naar het Westen en weer doorverkocht.

Verschillende Oosterse kruiden

Veel Oosterse kruiden worden in Azië vers gebruikt. In Nederland lukt dit bijna niet en zijn er tegenwoordig vele zakjes met droge Oosterse kruiden te vinden. Op AsianHomeGourmet zijn bijvoorbeeld kruidenpasta’s te vinden die je thuis kan gebruiken om je Oosterse gerechten nog lekkerder te maken. Natuurlijk kun je ook verse Oosterse kruiden gebruiken, maar die zijn vooral te vinden in de verschillende toko’s.

Diversiteit

De Oosterse kruiden zijn erg divers. De mogelijkheden zijn daarom eindeloos, maar een van de meest gebruikte Oosterse kruiden in Nederlandse keuken zijn Ketoemar en Djintan. Dit is gemalen koriander en komijn. Deze Oosterse kruiden worden in vele Aziatische gerechten gebruikt. De kruiden komen veelvoudig terug. Meestal worden de kruiden eerst warm gemaakt en uiteindelijk met een vijzel gemalen. Dit zorgt er voor dat de smaak van de kruiden behouden blijft.

Gember

Een van de andere veel gebruikte Oosterse kruiden is gember. Gember komt eigenlijk in elk gerecht terug en er wordt zelfs gemberdrank van gemaakt. Gember wordt niet alleen toegevoegd omdat het lekker is, maar volgens de Aziaten zou het ook een genezende werking hebben. Deze kruiden zorgen er ook voor dat vele gerechten een zoet zure smaak krijgt. Volgens vele is gember het essentiële deel voor de zoetzure saus. Verse gember is moeilijk te krijgen, maar er zijn genoeg alternatieve. Je kunt het bijvoorbeeld in een zakje kopen of als siroop.

Er zijn veel meer Oosterse kruiden

Er zijn natuurlijk nog veel meer Oosterse kruiden. De kruiden zijn eindeloos. Graag meer weten over de vele Oosterse kruiden. Kijk dan snel verder op Oostersegerechten.com en laat je inspireren voor deze geweldige Aziatische kruiden.