Aziatische soep

In Nederland kennen we de standaard soepen als kippensoep en erwtensoepen, maar je hebt ook Aziatische soep. De Aziatische soep is misschien wel veel lekkerder dan de Nederlandse soep. Dit komt omdat de soepen in Azië meestal veel meer gekruid zijn. Dit geeft een pittig of een zoet zure smaak. Ook bij Aziatische soep zijn de mogelijkheden eindeloos, kijk ook eens naar de verschillen tussen Japanse soep en Thaise soep.

De bekendste Aziatische soep

Een van de bekendste Aziatische soepen is de Chinese tomatensoep. Kenmerkend voor deze Aziatische soep is dat het een zoete en pittig smaak heeft in tegenstelling tot de Nederlandse tomatensoep. Belangrijke ingrediënten in deze soep zijn de sambal en de gember. Deze twee ingrediënten zorgen ervoor dat de Aziatische soep een pittige en zoete smaak krijgt. Geen gember in huis? Dan kun je ook een beetje appelmoes gebruiken. Ook met appelmoes zorg je voor de lekkere zoete smaak. Om de Aziatische soep nog lekkerder te maken kun je ook stukjes omelet toevoegen aan de soep.

Aziatische soep met noodles

Ook zijn er vele Aziatische soepen met noodles. Deze Aziatische soep met noodles zijn op dit moment bijna niet meer weg te denken. Je kunt ze zelf maken, maar ze zijn ook kant en klare in bijna elke supermarkt te krijgen. De bekendste noodlesoep is de Pho uit Vietnam. Deze Aziatische soep is kenmerkend voor het land. Voor deze Aziatische soep zijn er twee varianten, namelijk Pho Bo en Pho Ga. Het verschil tussen deze twee Pho’s is dat de basis van Pho Bo rundvleesbouillon is en Pho Ga van kippenbouillon. Je kunt zelf verschillende kruiden, smaakmakers en groente toevoegen. Vergeet natuurlijk ook niet om de rijstnoodles toe te voegen voor de echte noedelsoep. Veel mensen ontdekken door te proberen wat hun favoriete Pho soep is.

Ontdek meer over de Aziatische keuken

Maar natuurlijk is er nog veel meer. Wat dacht van je de Aziatische soep uit Thailand of Indonesië? Of wil je nog meer te weten komen over de mogelijkheden in de Oosterse keuken? Kijk dan gerust verder voor meer Oosterse gerechten op Oostersegerechten.com.