Aziatische recepten

De Aziatische recepten in Nederland zijn ongekend populair. Bijna iedereen in Nederland eet wel eens een van de vele Aziatische recepten. De Aziatische recepten zijn al helemaal ingeworteld in onze cultuur. De recepten zijn veelzijdig en staan vooral bekend vanwege haar lekkere kruiden.

Sushi

De Aziatische recepten verschillen van het Indonesische babi pangang tot de Japanse sushi. Op dit moment zijn de Aziatische recepten op het gebied van sushi ongekend populair. De een na de andere sushirestaurants schieten de grond uit en de sushiproducten in de supermarkten zijn niet aan te slepen. De Aziatische recepten met sushi zijn heel makkelijk zelf te maken. De kunst is om de lekkerste eigen sushi te maken met de lekkerste ingrediënten en kruiden. Gebruik in ieder geval speciale sushi azijn en sushi rijst voor het maken van de lekkerste sushi. Kijk eens bij de Oosterse kruiden voor meer inspiratie!

Satésaus

Een van de ander meest gegeten Aziatische recepten in Nederland is de van pinda gemaakte satésaus. Deze saus is bijna niet meer weg te denken en wordt niet alleen maar bij Aziatische recepten gegeten. Wat dacht je van satésaus bij de BBQ of patat? Deze satésaus is bijna in elke supermarkt kant en klaar te krijgen, maar het is ook heel makkelijk om het zelf te maken. Wat je hier voor nodig hebt is heel simpel:
  • Een pot pindakaas
  • Twee lepels ketjap
  • Drie lepels sojasaus
  • 20 cl kokosmelk
  • 2 tenen knoflook
Nu is het belangrijk om te roeren tot het goed gemengd is. Je verwarmt de satésaus op een laag vuurtje. En Voilà! De eigengemaakte satésaus is klaar. Je kunt nu kip toevoegen aan een van deze Aziatische recepten, maar probeer ook eens satésaus met gamba’s. Je zult verstelt staan! Of combineert het eens met wat groente zoals boontjes.

Meer Aziatische recepten

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer Aziatische recepten. Kijk ook eens verder op Oostersegerechten.com voor nog meer inspiratie. Misschien maak jij straks wel de allerlekkerste Aziatische soep.